Elämyspaketit

Klubin™-aktiviteetit on huolella suunniteltu, sinun ja ystäviesi iloksi

100 helmeä

Suomalaisen taiteen tarinaa & arkkitehtuurin aarteita

Kartanoiden herrat ja rouvat olivat aikojensa ihailtuja esikuvia, julkisuuden henkilöitä. He paitsi menestyivät työssään liike-elämässä ja teollisuudessa, myös rakensivat itsenäistyvän Suomen taiteen, arkkitehtuurin ja kulttuurin kulmakivet. Patruunan kosketus toi taiteilijalle mahdollisuuden käyttää luovuuttaan, arkkitehdille tilaisuuden visioida tilaa, valoa ja vapautta.

Ensimmäistä kertaa Suomen 100-vuotisessa historiassa Keski-Suomen taiteen ja arkkitehtuurin helmet on punottu yhdeksi nauhaksi. Upea, opastettu elämys syntyy jo yhdessä päivässä, mutta täydellisen kokemuksen kruunaa yöpyminen ja Suomi 100-illallinen uniikissa, taidemesenaatin rakentamassa boutique-hotellissa.

Uniikkien kohteiden lisäksi opastettu kierros on täynnä tarinoita henkilöistä ja taustoista. Tiesitkö esim. että… Kuokkalan Kartanon Julius Johnsonilla on osuutensa nuoren Alvar Aallon muuttoon Jyväskylään?  Petäjäveden vanha kirkko on Unescon maailmanperintökohde sisältäen maailmassa ainutlaatuisia hirsirakentamisen tekniikoita? Kauppaneuvos G.A.Serlachius kannusti ja tuki nuorta Akseli Gallen-Kallelaa monin tavoin vuosikymmeniä?

Lähetä linkki sähköpostiin

Päivän paketti 100€
sis. Opastetut kierrokset, lounas, kahdet päiväkahvit sekä kaikille osallistujille pieni muisto.

Majoitus-ja illallispaketti 100€
sis. Majoituksen Mäntän Klubilla tai Honkahovissa kahden hengen huoneissa, Suomi 100 -illallisen ruokajuomineen sekä aamiaisen.

Ryhmän minimi 20 hlöä.
Voimassa juhlavuoden 2017.

Varaukset ja myynti:
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
tai puh. 03-474 5900

MÄNTÄN KLUBI

Mäntän Klubi valmistui vuonna 1920 Serlachius-yhtiöiden vieras-ja juhlataloksi. Sen suunnittelivat Walter ja Ivar Thomen sekä W.G. Palmqvist. Klubilla lounas tai kahvit kahvileivän kera.


HONKAHOVI

Taidekeskus & Arthotel Honkahovin opastettu kierros. Arkkitehti Jarl Eklund suunnittelema Honkahovi valmistui 1938 R. Erik Serlachiuksen virka- ja edustusasunnoksi.


SERLACHIUS-MUSEO GUSTAF

Serlachius-museo Gustaf: päiväkahvit ja Draamaopastettu kierros "Yhtiölle töihin" sekä Paperiperkele-näyttely omatoimisesti. Entisen Pääkonttorin suunnittelivat Walter ja Bertel Jung vuonna 1934.

SERLACHIUS-MUSEO GÖSTA

Serlachius-museo Göstan ja Gösta-paviljongin opastettu kierros, lukuisia näyttelyitä ja hieno pihapiiri. Joenniemen kartanon on suunnitellut Jarl Eklund ja Paviljongin Espanjalainen arkkitehtitoimisto MX_SI architectural v. 2011. Kartano oli Gösta ja Ruth Serlachiuksen kotina vuodesta 1935.


KUOKKALAN KARTANO

Kuokkalan kartanolla opastettu kierros ja keitto/salaattilounas tai kahvit suolaisen/makean kera. Kartano on Julius Johnsonin vuonna 1904 rakennuttama ja Viwi Lönnin suunnittelema.


ALVAR AALTO -MUSEO

Alvar Aalto -museon opastettu kierros. Aallon suunnittelema museorakennus valmistui 1973.


PETÄJÄVEDEN VANHA KIRKKO

Petäjäveden vanhan kirkon opastettu kierros. Unescon maailmanperintökohde on rakennettu 1763–1764 ja sen on suunnitellut ja rakentanut vesankalainen talonpoikainen kirkonrakentaja Jaakko Klemetinpoika Leppänen.